Παραλίες

Η παραλία Γέρακας στην Ζάκυνθο είναι από αυτά τα παραθαλάσσια μέρη στην Ελλάδα που όταν έρχεται η ώρα να φύγεις, σε πιάνει μια μελαγχολία και ο νόστος σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή. Αν εξαιρέσουμε τη διάσημη παραλια με το Ναυάγιο που για λόγους marketing έχει βγάλει εκτός συναγωνισμού όλα τα Ζακυνθινά αξιοθέατα, η παραλία του Γέρακα είναι η καλύτερη παραλία στην Ζάκυνθο και χάρη στην χελώνα Caretta-Carreta που την έχει διαλέξει ως ένας από τους τόπους στην Μεσόγειο για να φτιάχνει τις φωλιές της, ευτυχώς, ο χαρακτήρας της δεν πρόκειται να αλλιωθεί από την τουριστική ανάπτυξη.

Η παραλία του Γέρακα προστατεύεται από το Θαλάσσιο πάρκο της Ζακύνθου και ανήκει στην ζώνη που επιτρέπεται η ήπια ανθρώπινη δραστηριότητα κατά την διάρκεια της μέρας, ενώ τις καλοκαιρινές νύχτες ανήκει στις χελώνες που γεννούν τα αυγά τους και στα μικρά χελωνάκια που σπάζουν το προστατευτικό κέλυφος όταν ολοκληρωθεί η επώαση και ψάχνουν την διαδρομή προς την θάλλασσα.

Η αμμουδερή παραλία του Γέρακα προσφέρεται για κολύμπι ηλιοθεραπεία και περπάτημα. Στο σημείο που ξεκινάει το μονοπάτι για να κατέβετε στην παραλία θα βρείτε δωρεάν πάρκινγκ και ένα περίπτερο του θαλάσσιου πάρκου όπου πρόθυμοι υπάλληλοι θα σας ενημερώσουν πρόθυμα για τις υποχρεώσεις σας και θα σας προμηθεύσουν τα σχετικά έντυπα.

Τον τελευταίο καιρό έχει φτιαχτεί μια ξύλινη σκάλα που βοηθάει την κατάβαση στην παραλία παράλληλα με τα αργιλικά φυσικά γλυπτά στην άκρη της παραλίας και έχει προσθέσει στο όλο εντυπωσιακό έται κι αλλιώς σκηνικό του Γέρακα. Μια παραλία στη Ζάκυνθο που έτσι κι αλλιώς πρέπει να δείτε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΓΑΝΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

 

GALERY

Like !