Παραλίες

Ο οικισμός Αργάσι βρίσκεται λίγο πιο έξω από την Πόλη της Ζακύνθου και γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μεγάλη ανάπτυξη. Στην ουσία η παραλία στο Αργάσι δεν είναι μια αλλά πολλές μικρές και μεγαλύτερες παραλίες που εκτείνονται σε μια αρκετά μεγάλη περιοχή.

Σε όλη την παραλία υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, εστιατόρα, μπάρ και κάθε είδους κατάστημα, ειδικά στον κεντρικό δρόμο. Οι παραλίες στο Αργάσι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους δεν τους αρέσουν οι πολλές μετακινήσεις.

Η παραλία Κερί βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του κόλπου του Λαγανά στην άκρη μια παλιάς αποξηραμένης λίμνης. Είναι το επίνειο του ομώνυμου οικισμού που είναι χτισμένος λίγο ψηλότερα από την θάλασσα.

Στην παραλία Κερί θα βρείτε πεντακάθαρα νερά, φρέσκο ψάρι στα εστιατόρια της παραλίας και καραβάκια για να μπορέσετε να κάνετε μια θαλάσσια περιήγηση στην γύρω περιοχή, αλλά και στο Μαραθονήσι που είναι ένας από τους τόπους ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κερί.

Η παραλία Αζούρο είναι η δεξιά πλευρά του όρμου του πόρτο Ζόρο. Το περιβάλλον της παραλίας είναι εκπληκτικό, καταπράσινο και το κάνουν πιο εντυπωσιακό τα βράχια που βρίσκονται σπαρμένα στην άκρη της παραλίας.

Το Bar - Εστιατόριο Azzuro που δεσπόζει σε αυτό το τμήμα της παραλίας έχει κάνει μια εξαιρετική επένδυση σε απόλυτη αρμονία με το γύρω φυσικό πειβάλλον. Κατασκευές με φυσικά υλικά, φυτά και πράσινο που συμληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο και αποτελούν συνέχεια του φυσικού πλούσιου πράσινου της περιοχής.

Υπέροχη παραλία μέσα σε ένα καταπράσινο όρμο η παραλία του Πόρτο Ζόρο κερδίζει την προτίμηση όλο και περισσότερων τουριστών. Η παραλία είναι πεντακάθαρη και πολύ φροντισμένη. Για την κάθοδο σας στην παραλία υπάρχουν δύο είσοδοι.

Η πρώτη είσοδος για το πόρτο Ζόρο, όπως έρχεστε από την πόλη της Ζακύνθου, που οδηγεί στην αριστερή μεριά και η δεύτερη είσοδος για την παραλία που οδηγεί στην εντυπωσιακή δεξιά πλευρά της παραλίας με τα εντυπωσιακά βράχια.

Η παραλία στο Καλαμάκι είναι η παραλία που ξεκινάει στην ουσία η τεράστια παραλία του κόλπου του Λαγανά. Η παραλία προστατεύεται από το Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου καθώς είναι από τις παραλίες στην Ζάκυνθο που χρησιμοποιούν οι θα λάσσιες χελώνες για τη ωοτοκία τους τους καλοκαιρινούς μήνες. Η παραλία είναι στη συνέχεια του ομώνυμου οικισμού και διαθέτει όλα τα απαραίτητα για την διαμονή και τη διασκέδαση σας.

Στο δρόμο από τον Άνω Βασιλικό μέχρι τον Γέρακα, πριν και μετά από το ακρωτήριο του Αγίου Νικολάου στο αριστερό σας χέρι, θα βλέπετε συνέχεια πινακίδες που οδηγούν σε μικρούς κολπίσκους και παραλίες. Αξίζει μια παράκαμψη ώστε να τις δείτε όλες. Μια από αυτές είναι και η παραλία στο Πόρτο Ρώμα.

Το Πόρτο Ρώμα είναι ένας απάνεμος κολπίσκος με μια όμορφη μικρή αμμουδερή παραλία. Μάλιστα για όσους προτιμήσουν να έρθουν με σκάφος το μικρό λιμανάκι στο Πόρτο Ρώμα προσφέρει την σχετική ασφάλεια. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και διαθέτει και εστιατόριο.

Η παραλία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Βασιλικού είναι η μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλία στην Ζάκυνθο. Είναι μια πλατιά αμμουδερή παραλία που προσφέρει στον επισκέπτη της τα πάντα. Μάλιστα δεν περιλαμβάνεται στο προστατευόμενο Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου μιας και δεν την χρησιμοποιεί για την ωοτοκία της η διάσημη Caretta-Caretta.

Γιαυτό και μόνο το λόγο στην παραλία του Αγίου Νικολάου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρονται όλα τα θαλάσσια σπορ που δεν περιλαμβάνονται στις ήπιες χρήσης του κόλπου του Λαγανά. Αυτό καθώς και τα πολύ ωραία μπάρ και εστιατόρια, οι πολλές ομπρέλες που προσφέρουν την σκιά τους στους επισκέπτες, αλλά και τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά, έχουν κάνει την παραλία πόλο έλξης για την νεολαία που κάνει τις διακοπές της στο νησί αλλά και για όσους αναζητούν κάτι πιο κοσμοπολίτικο από τις προστατευόμενες παραλίες με την ησυχία και τις ήπιες τουριστικές χρήσεις.

Η παραλία Γέρακας στην Ζάκυνθο είναι από αυτά τα παραθαλάσσια μέρη στην Ελλάδα που όταν έρχεται η ώρα να φύγεις, σε πιάνει μια μελαγχολία και ο νόστος σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή. Αν εξαιρέσουμε τη διάσημη παραλια με το Ναυάγιο που για λόγους marketing έχει βγάλει εκτός συναγωνισμού όλα τα Ζακυνθινά αξιοθέατα, η παραλία του Γέρακα είναι η καλύτερη παραλία στην Ζάκυνθο και χάρη στην χελώνα Caretta-Carreta που την έχει διαλέξει ως ένας από τους τόπους στην Μεσόγειο για να φτιάχνει τις φωλιές της, ευτυχώς, ο χαρακτήρας της δεν πρόκειται να αλλιωθεί από την τουριστική ανάπτυξη.

Η παραλία του Γέρακα προστατεύεται από το Θαλάσσιο πάρκο της Ζακύνθου και ανήκει στην ζώνη που επιτρέπεται η ήπια ανθρώπινη δραστηριότητα κατά την διάρκεια της μέρας, ενώ τις καλοκαιρινές νύχτες ανήκει στις χελώνες που γεννούν τα αυγά τους και στα μικρά χελωνάκια που σπάζουν το προστατευτικό κέλυφος όταν ολοκληρωθεί η επώαση και ψάχνουν την διαδρομή προς την θάλλασσα.

Η αμμουδερή παραλία του Γέρακα προσφέρεται για κολύμπι ηλιοθεραπεία και περπάτημα. Στο σημείο που ξεκινάει το μονοπάτι για να κατέβετε στην παραλία θα βρείτε δωρεάν πάρκινγκ και ένα περίπτερο του θαλάσσιου πάρκου όπου πρόθυμοι υπάλληλοι θα σας ενημερώσουν πρόθυμα για τις υποχρεώσεις σας και θα σας προμηθεύσουν τα σχετικά έντυπα.

Τον τελευταίο καιρό έχει φτιαχτεί μια ξύλινη σκάλα που βοηθάει την κατάβαση στην παραλία παράλληλα με τα αργιλικά φυσικά γλυπτά στην άκρη της παραλίας και έχει προσθέσει στο όλο εντυπωσιακό έται κι αλλιώς σκηνικό του Γέρακα. Μια παραλία στη Ζάκυνθο που έτσι κι αλλιώς πρέπει να δείτε.

Ο κόλπος του Λαγανά είναι μια τεράστια παραλία και ο οικισμός του Λαγανά είναι η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή της Ζακύνθου. Η παραλία είναι υπέροχη αλλά ο οικισμός πιστεύω ότι έχει ξεπεράσει τα όρια της άναρχης τουριστικής ανάπτυξης και είναι μια κιτς αγγλική καλοκαιρινή αποικία.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό θαυμάζω τους ανθρώπους του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Ζακύνθου, γιατί αυτή η παραλία είναι υποτίθεται προστατευόμενη. Ευτυχώς η Caretta-Caretta έχει πολλές επιλογές από παραλίες στον κόλπο του Λαγανά για να συνεχίσει να αφήνει τα αυγά της.

Η παραλία ναυάγιο, η πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου, είναι δημιούργημα μιας ιδιοτροποίας της φύσης και ενός ναυτικού ατυχήματος υπό μυθιστορηματικές συνθήκες. Η ιδιοτροπία της φύσης είναι οι σεισμογενείς δυτικές ακτές της Ζακύνθου και τα βαθιά νερά του Ιόνιου πελάγους που τις σμιλεύουν αιώνες τώρα. Το ναυτικό ατύχημα είναι το ναυάγιο του εμπορικού πλοίου Παναγιώτης, που το 1982 με παράνομο φορτίο κούτες με αφορολόγητα τσιγάρα, προσάραξε στην συγκεκριμένη παραλία. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός της ανέγγιχτης από το ανθρώπινο χέρι παραλίας με το σκουριασμένο σκαρί στο μέσον της δημιούργησε το πιο πολυφωτογραφημένο θέμα στην Ζάκυνθο.

Στην παραλία Ναυάγιο θα πάτε μόνο με πλωτό μέσο. Σκάφη κάνουν τη συγκεκριμένη διαδρομή σχεδόν από κάθε σημείου του νησιού. Αν θέλετε απλώς ένα πέρασμα για ένα μπανάκι βολεύουν καλύτερα οι ημερήσιες εκδρομές που κάνουν τον γύρο του νησιού και κάνουν μόνο μια στάση στο Ναυάγιο και θα σας δώσουν την ευκαιρία να δείτε και άλλα σημεία της Ζακύνθου που δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση οδικώς.

Για όσους θέλουν να θαυμάσουν την παραλία με το ναυάγιο από ψηλά, πρέπει να φτάσουν μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών. Λίγο πιο κάτω από το μοναστήρι υπάρχει μια σιδερένια εξέδρα που κρέμεται στο κενό, από εκεί θα θαυμάσετε με δέος την πανέμορφη παραλία με το ναυάγιο και τις γύρω απόκρημνες ακτές.

 

GALERY

Like !