ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Στο χωριό Κερί, χτισμένο 200μ πάνω από τη θάλασσα, στην άκρη ενός γκρεμού θα βρείτε τον Φάρο του Κεριού. Πρόκειται για έναν πύργο ύψους 9 μέτρων που οικοδομήθηκε το 1925 για να βοηθάει τα διερχόμενα πλοία να αποφύγουν τη σύγκρουση με τους απόκρυμνους βράχους.


Η πρόσβαση γίνεται εύκολα με αυτοκίνητο, το οποίο αφήνετε στον χώρο στάθμευσης και συνεχίζετε λίγα μέτρα με τα πόδια για να φτάσετε στον Φάρο.

Από αυτό το σημείο μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιο μαγευτικά και γραφικά ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο. Βλέπετε ακόμη τις Μυζήθρες, τους δυο ψηλούς κωνικούς, ολόλευκους βράχους που εξέχουν από το νερό και βρίσκονται στην αρχή των Σπηλιών του Κεριού.

Το λευκό των βράχων, το γαλάζιο της θάλασσας, οι απόκρυμνες πλαγιές των γκρεμών που χαρακτηρίζουν αυτήν την πλευρά του νησιού καθώς και τα καταπράσινα βουνά συνθέτουν ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς που πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε.

Εδώ θα βρείτε ακόμη μια παραδοσιακή ταβέρνα όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας ή ένα ποτό καθώς θα θαυμάζετε τη θέα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΦΑΡΟΣ ΚΟΡΙΘΙΟΥ

 

GALERY

Like !