ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η πλατεία Αγίου Μάρκου πήρε το όνομά της από την ομώνυμη εκκλησία που ιδρύθηκε το 1518 και διακρίνεται για το ότι είναι η μοναδική καθολική εκκλησία στη Ζάκυνθο. Κάποτε υπήρξε καθεδρικός ναός για την επισκοπή της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου. Σήμερα, η εκκλησία αυτή είναι ανοιχτή για το κοινό μόνο το καλοκαίρι. Ο σεισμός του 1953 την κατέστρεψε και ύστερα ξαναχτίστηκε σε μικρότερη κλίμακα.


Η πλατεία Αγίου Μάρκου έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του νησιού καθώς χρησιμοποιήθηκε ως σημείο συνάντησης για συζήτηση ιδεών. Το 1797, οι Ποπολάροι έκαψαν τα βιβλία με τους τίτλους ευγενείας. Το δέντρο στο μέσο της πλατείας αποκαλείται δέντρο της Ελευθερίας και είναι προς τιμήν της απελευθέρωσης του νησιού από την κυριαρχία των Ενετών, η οποία απλά αντικαταστάθηκε από αυτή των Γάλλων.

Το Μουσείο Σολωμού και Κάλβου που βρίσκεται στην πλατεία στεγάζει προσωπικά αντικείμενα μερικών από τους πιο διάσημους Ζακυνθινούς, όπως είναι ο Διονύσιος Σολωμός, ο Αλέξανδρος Ρώμας και άλλοι, καθώς επίσης και αντικείμενα από τη Βυζαντινή εποχή.

Σήμερα, πολλές καφετέριες και εστιατόρια βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας και αποτελούν όμορφο και ευχάριστο σημείο για να απολαύσετε έναν καφέ ή ένα δροσιστικό ποτό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΠΕΝΤΟΚΑΜΑΡΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ »

 

GALERY

Like !