ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί γεμάτο από πράγματα να δει, να εξερευνήσει και να απολαύσει κανείς. Όμορφες παραλίες, παραδοσιακά χωριά, γραφικό τοπίο που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, θαλάσσια σπορ, αξιοθέατα όπως το Ναυάγιο και το ενετικό κάστρο και αρκετά ενδιαφέροντα μουσεία, αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να μάθει κανείς γι’ αυτό το όμορφο μέρος.


Τα δύο πιο γνωστά μουσεία είναι το Μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης και το μουσείο Σολωμού και Κάλβου, τα οποία βρίσκονται στη πόλη της Ζακύνθου, την πρωτεύουσα του νησιού. Το Βυζαντινό Μουσείο έχει πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα κυρίως όμως είναι γνωστό για τις αγιογραφίες και για τα εκθέματα τα οποία κυμαίνονται από τον 12ο -18ο αιώνα.

Το Μουσείο Σολωμός και Κάλβος εκθέτει προσωπικά αντικείμενα σπουδαίων Ζακυνθινών.
Ένα άλλο επίσης ενδιαφέρον μουσείο, είναι το μουσείο του Γρηγόριου Ξενόπουλου, ενός σπουδαίου συγγραφέα και δημοσιογράφου, το μουσείο επίσης εκθέτει προσωπικά αντικείμενα του, χειρόγραφα και έπιπλα.

Στα περίχωρα της πόλης της Ζακύνθου, στο Τσιλιβί, 7 χιλιόμετρα βορειανατολικά, βρίσκεται το Ναυτικό Μουσείο Μιλάνειο. Ιδρυτής του μουσείου είναι ο Αντώνης Μυλωνάς ο οποίος έδωσε το όνομα του σε αυτό. Περιλαμβάνει υδατογραφίες που φανερώνουν όλη την εξέλιξη της ναυτιλίας στη χώρα μας, ενώ περιέχει και μια μεγάλη ποικιλία από βυζαντινά πλοία από την αρχή της βυζαντινής ιστορίας μέχρι και την καταστροφή της, το 1453 από τους Τούρκους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΜΥΖΗΘΡΕΣ ΝΗΣΟΙ ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ »

 

GALERY

Like !