ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η Μπόχαλη είναι μια όμορφη περιοχή της Ζακύνθου, στα περίχωρα της πόλης (χώρας) και περιλαμβάνει τα γοητευτικά χωριά Ακρωτήρι, Κρυονέρι και Βαρρές. Φημίζεται για την εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης από ψηλά που φτάνει μέχρι τα γαλάζια νερά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Ο διάσημος Ζακυνθινός ποιητής Διονύσιος Σολωμός, βρήκε την έμπνευσή του εδώ, στον λόφο του Στράνη και συνέθεσε το πιο φημισμένο του ποίημα, οι στίχοι του οποίου αργότερα έγιναν στίχοι του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδος. Υπάρχουν πολλές καφετέριες και ταβέρνες για να καθίσετε και να απολαύσετε την όμορφη θέα.


Εδώ βρίσκεται και το Ενετικό Κάστρο που ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του νησιού. Αξίζει ακόμη να επισκεφτείτε το Ναυτικό Μουσείο, στο οποίο φυλάσσονται πολλά ευρήματα από την Ελληνική Επανάσταση, τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και προσφέρει μια λεπτομερή περιγραφή του Ελληνικού Ναυτικού.

Οι κατοικίες στη Μπόχαλη, σίγουρα διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης κατά της Τουρκίας το 1821. Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου των Φιλικών αποτελούσε σημείο συνάντησης της μυστικής κοινότητας που σχεδίαζε τις επιθέσεις και καλωσόριζε όσους αναζητούσαν άσυλο από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΚΑΜΠΙ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΥΖΗΘΡΕΣ »

 

GALERY

Like !