ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

(1 Ψήφος)

Η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου είναι η πιο σημαντική στο νησί καθώς είναι αφοσιωμένη στον Άγιο Διονύσιο προστάτη του νησιού και το λείψανό του φυλάσσεται μέσα σε αυτή σε ένα ασημένιο φέρετρο. Χτίστηκε το 1708, προστέθηκαν κάποια τμήματα 50 χρόνια μετά και ανακαινίστηκε το 2000. Έχει ενετική εμφάνιση και το καμπαναριό είναι ακριβές αντίγραφο του καμπαναριού του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.


Η εκκλησία βρίσκεται σε όμορφη τοποθεσία στην παραλία της πόλης και είναι άμεσα αναγνωρίσιμη όταν πλησιάζει το πλοίο στο λιμάνι του νησιού. Το βράδυ, τα φώτα που περιβάλλουν το καμπαναριό δημιουργούν όμορφους αντικατοπτρισμούς στη θάλασσα. Ένα μεγάλο πανηγύρι γίνεται στην πόλη της Ζακύνθου και διαρκεί 3 ημέρες ξεκινώντας από την ημέρα της ονομαστικής του εορτής στις 24 Αυγούστου και το λείψανό του περιφέρεται στο κέντρο της πόλης με συνοδεία μουσικής.
Είναι μια γιορτή διάσημη ανάμεσα σε ντόπιους και τουρίστες. Δίπλα στην εκκλησία θα βρείτε το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου και ένα μουσείο που εξηγεί την ιστορία της εκκλησίας και του Αγίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΕΘΝΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ »

 

GALERY

Like !